Close
Περιποίηση Πετσέτας : πώς μπορούμε να περιποιηθούμε τις πετσέτες μας σωστά;

Περιποίηση Πετσέτας : πώς μπορούμε να περιποιηθούμε τις πετσέτες μας σωστά;

Ποιο είναι το αντικείμενο που χρησιμοποιούμε περισσότερο κατά τη διάρκεια της μέρας στο σπίτι μας;

Ασφαλώς η πετσέτα!

Ποιες είναι όμως οι βασικές προϋποθέσεις περιποίησης πετσέτας ώστε να κρατήσει περισσότερο;;

Για να διασφαλίσετε ότι η πετσέτα σας θα παραμείνει απαλή και αφράτη καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της, συνιστάται να τηρείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα από τον κατασκευαστή της. Γενικότερα όμως είναι καλό να: 

o    Πλένετε πάντοτε την πετσέτα πριν από την πρώτη χρήση, για να της επιτρέψετε να επιτύχει τη μέγιστη απορροφητικότητα και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ινών από το αφράτο πέλος της. Καλό είναι η πρώτη πλύση να γίνει με κρύο νερό, χωρίς απορρυπαντικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθούν τα χρώματα της πετσέτας ζωηρά για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

o    Πλένετε πάντα τις λευκές πετσέτες με τα λευκά ρούχα.

o    Αποφύγετε τη χρήση μαλακτικού, καθώς μειώνει την απορροφητικότητα των ινών.

o    Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ποτέ!

o    Μην το παρακάνετε με την ποσότητα του απορρυπαντικού, καθώς δεν θα απομακρυνθεί ανάμεσα από τις βαμβακερές ίνες, με αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού και η πετσέτα να είναι πιο σκληρή αλλά και πιθανή αιτία για την εμφάνιση αλλεργιών και επιδερμικών ερεθισμών.

o    Τινάζετε την πετσέτα καλά πριν την απλώσετε και φροντίστε ώστε να είναι καλά τεντωμένη και να μην επικαλύπτεται από άλλα ρούχα στο σύρμα. Αυτό θα την διατηρήσει αφράτη και θα αποφευχθεί το τσαλάκωμα. 

o    Σιδερώνετε τις πετσέτες μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Το σίδερο διαβρώνει τις βαμβακερές ίνες και τις κάνει λιγότερο απορροφητικές. Οπότε απλώστε τες καλά για φυσικό σιδέρωμα. .

 


Επιλέξτε πετσέτες παντός τύπου, μεγέθους και στυλ, με δαντέλα, με φάσα, με κρόσσια ή με ανάγλυφα μοτίβα, μεμονωμένες ή σε σετ κάνοντας μερικά κλικ στο emmahome! Θα τα λατρέψεις!

espa-logo