Close
Περιποίηση Σεντονιών : Χρήσιμα tips για σωστή υγιεινή και φροντίδα των σεντονιών σας

Περιποίηση Σεντονιών : Χρήσιμα tips για σωστή υγιεινή και φροντίδα των σεντονιών σας

Μετά από μια κουραστική μέρα, τι χρειαζόμαστε; Να ξαπλώνουμε σε καθαρά σεντόνια, για την απόλυτη χαλάρωση! Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να γνωρίζεις πως θα πλύνεις σωστά τα σεντόνια σου. Η φροντίδα σεντονιών είναι πολύ σημαντική και πολλοί από εμάς κάνουμε λάθη στο πλύσιμο σεντονιών και έτσι δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Emmahome σας παραθέτει παρακάτω χρήσιμα tips για τη σωστή φροντίδα των σεντονιών:

1.Τα σεντόνια πρέπει να πλένονται συχνά. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένουμε πριν αλλάξουμε τα σεντόνια μας είναι δύο εβδομάδες. Το εβδομαδιαίο πλύσιμο σεντονιών είναι ιδανικό.

2.Η θερμοκρασία πλύσης σεντονιών είναι άλλο ένα σημαντικό λάθος που συνήθως κάνουμε. Δε χρειάζεται να επιλέγουμε προγράμματα με υψηλή θερμοκρασία για τα σεντόνια μας. Το πλύσιμο σεντονιών είναι καλό να γίνεται στο κανονικό πρόγραμμα ή στα πρόγραμμα των χρωματιστών. Αυτές οι επιλογές είναι πιο ήπιες και πιο σύντομες και αλλάζουν θερμοκρασία νερού σταδιακά με αποτέλεσμα να βγαίνουν τα σεντόνια με λιγότερες ζάρες. Η κατάλληλη θερμοκρασία πλύσης σεντονιών είναι οι 40 βαθμοί μέγιστο.

3.Πολλοί έχουν τη λανθασμένη άποψη ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό βάζουμε στο πλυντήριο τόσο πιο καλά θα πλυθούν τα ρούχα μας. Η μπουγάδα χρειάζεται χώρο στον κάδο του πλυντηρίου για να «κυκλοφορεί» και να «χτυπιούνται» μεταξύ τους τα ρούχα ή τα σεντόνια για να καθαρίζονται. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην παραφορτώνουμε το πλυντήριο και να μη χρησιμοποιούμε πολύ απορρυπαντικό γιατί δεν θα έχουμε καθαρά σεντόνια.

4.Αν χρησιμοποιούμε στεγνωτήριο δεν πρέπει να στεγνώνουμε τα σεντόνια μαζί με τις πετσέτες. Οι πετσέτες αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα τα σεντόνια να παραμένουν στο στεγνωτήριο παραπάνω από ότι χρειάζεται. Στεγνώνοντας τα σεντόνια μόνα τους επιλέγουμε χαμηλή θερμοκρασία και αποφεύγουμε έτσι και τις ζάρες.

Η ποιότητα των σεντονιών της Emmahome και η φροντίδα τους σύμφωνα με τα παραπάνω tips, θα χαρίσει σε εσάς έναν άνετο και χαλαρωτικό ύπνο και στα σεντόνια σας..΄΄μακροζωία΄΄!

Κάντε κλικ εδώ, δείτε όλα μας τα σχέδια σε σεντόνια και αποκτήστε τα με ένα κλικ!

Θα τα λατρέψεις !

espa-logo